Me @ Hackover Hackathon

OK, so particip la Hackathon și am furat de la Ciprian ideea decis să notez ce se întâmplă pe aici și ce progrese notabile voi face în seara asta.

Am intrat în sală pe la 18:15, după ce am declarat că nu am asupra mea arme albe și substanțe interzise. M-am întâlnit cu Auraș mc2 și cu Radu, niciunul dintre ei veniți în calitate de programator (doh!).

Primele impresii: internetul pe fir binevenit în defavoarea unui WiFi obosit, scaunele ușor incomode, lumina foarte enervantă, un milion de cabluri peste tot.

Îmi urez baftă!

18:45

Am jucat niște ping-pong, n-am mai avut ce manca și ce suc să beau că am venit fix după o turmă de termite. L-am văzut pe Mitică Dragomir învârtindu-se pe aici. Mi s-a părut suspect, apoi am aflat că locația e a lui.

19:00

După ce ni s-au prezentat regulile a început prezentarea lui Andrei Savu despre countere în cloud. Există live streaming pe site (via YouTube).

19:20 și ceva

S-a terminat prezentarea lui Andrei, deși n-am prins-o pentru că am fost până afară să-mi recuperez monitorul extern. A intervenit Auraș cu alte indicații organizatorice și s-a dat startul concursului efectiv la 19:30 trecute fix.

Între timp eu am inregistrat domeniul pe care va sta aplicația pe care o dezvolt, în caz că iese ce trebuie. Surprinzător că era liber, dar îl vând ieftin daca ține cineva neapărat :Pâ

19:42

Fun fact: există oameni care încă își caută o echipă. Like, acum, după ce a început distracția.

19:52

A picat netul. Rumoare. Oroare!

20:20

Netul revine. Rumoare. Extaz! Eu eram pe 3G, ca un burghez posesor de abonament cu o grămadă de interneți.

Am facut primul push pe Github al aplicației, care nu face maru lucru momentan.

20:52

Push pe Github la toate modificarile. Am o aplicație funcțională, dar constat că mă mișc un pic prea lent.

20:56

Observ că în momentul ăsta, rocăreala dată la maxim în căști mă face mai alert și mă deconectează de mediu. Să curgă!

21:18

A venit pizza. Am întârziat 2 minute și era deja o coadă monumentală. Sar peste cină ca să recuperez timp. Băsescu, sper că ești mulțumit!

Meanwhile, subiectul sfertului de oră este FB Connect.

22:36

Pauză de cafea (nu mai erau cești) și țigară. M-am mai liniștit după ce mă chinuie documentația greoaie de la FB SDK. Nu reușesc să redirectez în homepage după logout din Facebook, dar nici nu mă mai chinui.

Also, am schimbat melodia de pe repeat.

Side note: mă enervează muzica ambientală din sală de mor. Ajută căștile cu izolare fonică, dar mă izolează cam tare de ce se întâmplă în jur.

00:00

Ciprian mă anunță că e miezul nopții și că e cazul să luăm o pauză. Mi-a dat prin cap să ne băgăm picioarele în una dintre aplicații și să facem echipă pentru cea de-a doua, dar amândoi suntem reticenți pentru că, vorba lui, „nu ne cunoaștem așa de bine”. …Cât să lucrăm productiv împreună, completez, ca să nu avem vorbe la divorț.

Brb, fumez.

00:21

Revenit din pauză, urmează să adaug funcționalitate de conectare la primul dintre serviciile unde voi căuta poze. Facebook mi se pare alegerea naturală, că tot am folosit librăria de API pentru FB Connect.

Schimbat melodia.

02:31

Fuck knows ce se întâmplă în jur. I’m wired in.

03:39

Am muncit o oră degeaba încercând să repar un bug care nu exista. Super!

Pe de altă parte, aplicația se conturează frumos. Sper să am timp s-o termin, nu prea îmi pun problema să scriu și teste.

04:08

Suntem cam la jumătate cu timpul, dar conform planning-ului nu prea am ajuns la jumătate cu planul de proiect. Am implementat toată interfața pentru adăugare de conturi de rețele sociale, dar mai am să implementez job-urile de crawlare și interfața de căutare. Forța fie cu mine!

Oamenii încep să dispară din sală, iar dintre cei rămași, unii dorm pe unde apucă.

sursa foto: Kleampa

04:28

My spider senses have picked up colegi certați cu apa și săpunul. Experiența statului în cămin în facultate mă ajută să îndur cu stoicism.

05:05

Random thoughs:

  • mare mi-ar fi mirarea dacă mai puțin de 90% dintre proiectele înscrise la categoria Web folosesc Bootstrap
  • la ore târzii precum e asta încep să apară problemele de concentrare, typos și erorile de logică. Cine nu a implementat o logică solidă până acum sigur își va da cu stângul în dreptul, e doar o chestiune de timp

05:30

Aproape am terminat de implementat logica pentru coada de parsat joburi, însă resimt din plin oboseala.

07:01

Cu 6 ore înainte de final mă lovesc de o problema majoră: wrapperul de Facebook SDK pentru Yii nu știe să funcționeze în consolă, pentru că are nevoie de sesiuni. Nu știu ce o să fac. Zice un Gigel că a rezolvat problema, dar nu știu cum.

Încep să cred că proiectul ăsta e un pic prea ambițios pentru 18 ore.

07:14

Incredibil, am rezolvat foarte repede cu CDbHttpSession. Daca n-am citit atent ce a scris tânărul respectiv, merit sperietura pe care am tras-o.

08:01

Observ o tendință de a lua pauze la fix sau la și jumătate ale orei. În altă ordine de idei, s-a facut frig sau m-au luat frisoanele de la oboseală.

Aplicația a ajuns în stadiul în care aduce poze automat de pe Facebook, însă doar într-o singură tranșă, momentan. Mai e puțin de lucru aici, cred că fac un commit+push peste vreo 30-40 de minute.

Ca funcționalități, au mai rămas generarea unui request pe mturk, tratarea răspunsului și interfața de căutare. Începe să pară fezabilă încadrarea în timp, dacă renunț la teste.

Și-o melodie care e acum pe repeat, că n-am mai postat de mult

10:08

API-ul de la Amazon MTurk m-a ucis. Pur și simplu nu găsesc o soluție pentru PHP care să funcționeze. Momentan mă voi preface că există și îl voi implementa mai încolo.

11:32

Bad idea să ajung în punctul ăsta. Sunt copleșit și nu mai știu ce să fac. Am rezolvat în mare cu designul, dar nu am teste, documentație și funcționalitate de identificare a conținutului pozelor. /me disappointed. And desperate.

12:35

Probabil ultima dintr-un șir lung de probleme stupide cu care m-am confruntat de aseară încoace.

13:00

Mâinile jos de pe tastatură! C’est fini!

3 thoughts on “Me @ Hackover Hackathon

  1. Pingback: Idei de aplicatii pentru un viitor hackathon | AurasMihai.ro

  2. Pingback: Cum a fost la Hackathon Hackover | hoinaru.ro - Un blog intr-un pahar cu apa

  3. Pingback: Dupa 24 de ore de scris soft, participantii la hackathon Hackover jucau ping-pong | Kapra's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.