Când 298 de core-uri nu fac un ban

Din punctul meu de vedere era de așteptat să pice niște site-uri de e-commerce odata cu Black Friday. Nu cunosc niciun magazin de la noi care să ruleze in EC2, și chiar dacă ar face-o, sunt sceptic în privința disponibilității de a scala corespunzător și automat infrastructura.

Nu comentez referitor la natura promoțiilor, pentru că au fost și bune, și rele, ca de obicei.

Din nou, cum era de așteptat, primul magazin care avea să deschidă porțile promoțiilor era și cel mai nepregătit, picând puțin înainte de ora 00:00. Iar cel mai mare (și mai trompetist pe nedrept :P) avea cea mai puternică infrastructură. Probabil că Mihai Pătrașcu a tras cu urechea și a mai pus niște RAM pe servere, că evoMAG a picat cel mai puțin, din cate am remarcat. Și Koyos la fel, însă ei nu cred că au traficul celor antemenționați.

Încrezători și aroganți, cei de la Emag se lăudau cu 298 de nuclee pregătite să își servească clienții și luau „garajul” la mișto când a picat. Însă așa cum spunea cineva pe Twitter, karma is a bitch, iar site-ul lor a picat constant de la 5AM (când sperau ca traficul să fie minim) până când am scris acest post 🙂

298 de core-uri (dacă într-adevăr sunt reale și nu includ și procesoarele de la imprimantele din sediul Emag) sunt inutile dacă rulează o aplicație scrisă cu partea dorsală, care mănâncă mai multă memorie decât are la dispoziție. Toate cele 298 de core-uri vor intra în thrashing și vor freca spornic duda cât utilizatorii primesc mesaje de eroare cu pisici 🙂 Vorba aia, Site, fă-te că muncești!

Altfel, sper ca la anul să învețe oamenii ce-i ăla cloud și la ce folosește, așa cum le sugera și Radu. Unii ar fi trebuit să aibă deja experiență în domeniu, dar autosuficiența și îngâmfarea dată de cele 3 milioane de nuclee a biruit 🙂 A se vedea lungul nasului.

Ne vedem la anu’

1 thought on “Când 298 de core-uri nu fac un ban

  1. Pingback: Matematică simplă | Tudor Sandu

Leave a Reply

Your email address will not be published.