N-ai vrea să faci tu un ban cinstit?

Radu Spineanu a dezvoltat acum un an şi ceva 2Parale, prima platformă independentă de marketing afiliat din România. Foarte mişto idee, era şi cazul de aşa ceva, a satisfăcut o cerere reală cu platforma asta. În paralel, începând din vara lui 2009, Radu s-a apucat să dezvolte platforma astfel încât ea să poată fi folosită (sub licenţă) de către oricine din lumea asta. Proiectul se numeşte 2Performant şi are pe zi ce trece mai mult succes.

Pe la sfârşitul anului 2009 Dorin Boerescu cumpără licenţa 2Performant pentru 2Parale, compania deţinută de Dorin (şi nu numai) devenind operatorul platformei 2Parale. Succesul acesteia cred că îl cunoaşteţi, iar dacă nu, atunci puneţi mâna şi documentaţi-vă un pic 🙂

OK, şi totuşi care-i treaba? Cum câştig?


2Parale şi 2Performant organizează împreună un hackathon pentru aplicaţii făcute folosind API-ul 2Performant (aplicabil în reţeaua 2Parale, evident). Se dau premii drăguţe pentru cele mai mişto aplicaţii (un iPad, un media box şi un HDD extern), dar părerea mea este că nu asta este foarte important, ci posibilitatea reală de a câştiga bani pe termen lung în cazul în care aplicaţiile sunt folosite de către membrii reţelelor din cadrul 2Performant.

Concret: faceţi o aplicaţie integrabilă în orice reţea 2Perfomant, afiliaţii sau advertiserii o folosesc, iar voi primiţi o parte din comisioanele de vânzări generate cu aplicaţia în cauză. Forever!

Deşi posibilitatea de îmbogăţire dintr-o astfel de aplicaţie este valabilă teoretic până la adânci bătrâneţi, concursul se desfăşoară între 11-22 mai. Pentru o idee de aplicaţie puteţi să vă inspiraţi de aici. Nu trebuie decât să downloadaţi exemplele de aplicaţii (PHP sau Ruby) şi să vă apucaţi de treabă. Pe 22 mai se face jurizarea la Bucharest Hubb şi se anunţă câştigătorii.

Pe întreaga perioadă de desfăşurare a concursului, dacă aveţi probleme cu API-ul, Radu vă stă la dispoziţie prin intermediul grupurilor de discuţii (în limba română, respectiv engleză). Activez şi eu pe acolo şi dacă pot, vă ajut cu plăcere.

Mai multe detalii pe blogul 2Parale. Happy hacking!

Leave a Reply

Your email address will not be published.